Блог

Як правильно обрати сковороду?

Дуже важливе значення у процесі приготування має сковорода. Дізнаймось більше про різновиди та їх характеристики:

Чавунна сковорода
Головна перевага чавуну — він рівномірно прогрівається й довго зберігає тепло. У нього пориста структура й відмінна тепломісткість матеріалу. А ще сковорода з чавуну може прослужити вічність при правильному догляді.

Серед недоліків: у такій сковорідці не можна довго зберігати їжу. Та й вони погано переносять воду й очищувальні засоби.

Мідна сковорода
Така сковорідка швидко нагрівається й так само швидко остигає, тому ідеальна для приготування складних страв. На жаль, через високу ціну, рідко зустрінеш мідну сковорідку на кухні: ними зазвичай користуються шеф-кухарі. З іншої сторони, вона довговічна за умови правильного догляду й стійка до пошкоджень і подряпин.

Тефлонова сковорода
Шар тефлону, який нанесений на сковороду, перетворює приготування будь-якої страви в задоволення — у вас нічого не пригорає. Також, її легко мити та доглядати. Однак, покриття з тефлону не дуже міцне, тому не варто розраховувати на довгий термін служби навіть при обережному використанні.